Fotohobbyclub 55+

BEGINNERS (Deel 1)

Ben jij 55+ en heb je altijd al iets met fotografie willen doen maar nooit er aan toe gekomen? Dan heb je nu de kans om op een gezellige en informele manier tijdens 8 clubavonden

(tweewekelijks) de basis te leggen voor een leuke hobby. Forte Fit voor Senioren organiseert een fotoclub waarbij gezelligheid centraal staat.

 

In deze weken leert fotograaf Marcel Waterman je om

van ‘zo maar een foto’ een goede en aantrekkelijke foto te maken.

 Laagdrempelig willen we starten en door middel van enthousiaste en begrijpelijke uitleg zal je na afloop verrassend veel geleerd hebben. Deze cursus gaat niet in op alle diepere technische aspecten van de camera. Wat heb je nodig: Een camera (hoeft geen dure camera te zijn). Een computer/tablet/iPad of laptop waar je de foto’s kan opslaan. Een beetje fantasie en een vleugje humor zijn een pré! 

 

GEVORDERDEN (Deel 2)

Na het volgen van de beginnersclub heb je alle vaardigheden om een creatieve foto te maken. Toch ben je nu wel nieuwsgierig geworden naar de technische kant van het fotograferen. Bij de gevorderden club onder leiding van onze natuurfotografe Renate van den Boom gaan we in op ISO, diafragma en sluitertijden etc. Hiervoor is een camera nodig die in elk geval de keuze knop heeft om diafragma- en tijdsvoorkeur in te stellen (Av en Tv) en natuurlijk ook de manuele stand (M). Deze club is eens per 14 dagen (8 keer) en begint in het najaar.

 

EXTRA (Deel 3)

Je bent nu aardig onderweg om een goede amateurfotograaf te worden. Er is een leuke band ontstaan tussen jou en je mede-cursisten. In deel 3 onderhouden wij ons werk en ontwikkelen wij ons middels huiswerkopdrachten en het leren beoordelen van elkaars werk. Deze club is in ontwikkeling en start bij voldoende deelnemers in het najaar. De club is eens per maand (6 keer).

 

Praktische informatie:

* Fotoclub deel 1

** dag: maandag (start 15 oktober)

** frequentie: tweewekelijks

** aantal keer: 8

** prijs: € 70

 

* Fotoclub deel 2

** dag: dinsdag (start 23 oktober)

** frequentie: tweewekelijks

** aantal keer: 8

** prijs: € 70

 

* Fotoclub deel 3

** dag: woensdag (start 17 oktober)

** frequentie: maandelijks
** aantal keer: 6
** prijs: € 60

 


IETS VOOR JOU?

Voor deze cursussen is grote belangstelling dus het is raadzaam om je tijdig op te geven.

Meer informatie of inschrijven via ons contactformulier.