Kunstgeschiedenis

Bent u geïnteresseerd in onderwerpen op het gebied van kunst?

Wilt u weten hoe en waarom een kunstenaar een bepaald werk heeft gemaakt?  Dan is de cursus kunstgeschiedenis van Forte Fit beslist iets voor u. 

 

De cursus wordt gegeven door mw. Margriet Hovens. 

Margriet heeft een driejarige kunstopleiding schilderen en monumentale vormgeving gevolgd aan de academies in Maastricht en Breda.

 


Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis oude stijl aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen en daarnaast een studie filosofie en esthetica. De afgelopen 30 jaar was Margriet werkzaam  op de designafdeling van Artez in Arnhem als docent

filosofie en esthetica.

 

Tijdens de cursus zal in het eerste uur de historische context besproken worden van de kunstenaar, wiens werk de docent  in het tweede uur met de cursisten gaat bekijken en bespreken.

 

Een kunstenaar werkt in een bepaalde tijd of periode die een tijdsgeest uitdrukt. Specifieke omstandigheden en problemen kenmerken een historische periode en plaats. Tegen deze achtergrond wordt het werk van individuele kunstenaars begrijpelijk gemaakt, niet alleen wat betreft de gebruikte technieken, materialen en onderwerpen, maar ook vanuit het idee van vernieuwing in stijlen en de manier waarop een kunstenaar zijn eigen handschrift vindt.  Hierdoor wordt kunst als vinding en uitdrukking van een tijd behandeld en niet als een geïsoleerd esthetisch verschijnsel.

 

De cursus bestaat uit 14 lessen, die worden gegeven in de periode september tot april, steeds op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur...

Locatie: Theater De Kik in Elst.

 

De kosten zijn €140,-

 

Wilt u meer weten over deze cursus? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier.

 

 

De cursus kunstgeschiedenis is voor het seizoen 2024 / 2025 volgeboekt.

Wanneer u interesse heeft, kunt  u op de wachtlijst geplaatst worden.. Als u dat wenst, vul dan het contactformulier in.

CONTACTFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.