NIEUWS

NIEUWSMAGAZINE NUMMER 20

Download
Magazine nummer 20 van MEI 2022.
Dit driemaandelijkse Magazine houdt de abonnees op de hoogte van alle activiteiten van Forte Fit en geeft achtergrondinformatie over vrijwilligers, docenten en deelnemers. Het magazine kan hieronder gedownload worden, maar het is ook mogelijk het magazine per email te ontvangen. Meldt u daarvoor aan op de Homepagina.
Nieuwsmagazine Forte Fit - mei 2022.pdf
Adobe Acrobat document 2.2 MB

Schrijfkring Forte Fit, seizoen 2022/2023 

Lijkt het je leuk verhalen op papier te zetten? Fantasie of waargebeurd?

Altijd al eens een gedicht willen schrijven, maar weet je niet hoe?

Op zoek naar inspiratie?

Meld je dan nu aan bij de Schrijfkring van Forte Fit en schrijf met ons mee.

Dat doen wij eenmaal per veertien dagen op vrijdagochtend in de bibliotheek van Elst. Tijdens de bijeenkomst maken we een korte schrijfopdracht, krijgen we tips en lezen we elkaar de gemaakte thuiswerkopdrachten voor.  

Het seizoen start op 23 september.

 

 

Aanmelden/info: Ans Blom: jwansblom@gmail.com of Hennie van Ee: hennievanee@hotmail.com of maak gebruik van het contactformulier op de pagina Schrijfkring van deze website. Op die pagina vindt u ook meer praktische informatie over deze activiteit. 

Meer bewegen voor ouderen:

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren (lichamelijk, geestelijk en sociaal) en de zelfredzaamheid bevorderen. Daarvoor is bewegen essentieel. In onze groepen van Bewegen voor Ouderen kunt u onder deskundige leiding aan uw conditie werken. Ieder op eigen niveau. 

Bij twee van onze groepen zijn momenteel enkele plaatsen vrij:

De Wanmolen Zetten, elke week dinsdag 14.30-15.30 uur.

De Schakel Oosterhout, elke week vrijdag 11.00-12.00 uur

Kosten: €160 per jaar

Informatie over deze cursussen: nellekebeckering3@gmail.com en op de pagina Meer Bewegen voor Ouderen.

Dynamic tennis, lekker meppen.

Dat bewegen goed voor u is, dat weet u natuurlijk allang. Maar het is niet altijd leuk. En lol beleven aan sporten, is eigenlijk wel een voorwaarde om het als senior een beetje vol te houden. Dynamic tennis is een uitdagende sport die u vrijwel zeker over de drempel naar meer fitheid kan helpen en die u toch niet te zwaar belast.

Dynamic tennis wordt georganiseerd door Forte Fit. U kunt spelen op de dinsdagmiddag de dinsdagavond, of de donderdagmiddag. Hoewel er soms fanatiek wordt gespeeld is de sfeer altijd ontspannen en bovenal gezellig!

 

Met name op de dinsdagavond hebben we nog plaats voor enkele senioren. 

Meer lezen over deze mooie activiteit van Forte Fit? Ga dan naar de pagina Dynamic Tennis.

Geïnteresseerd? Bel naar Nelleke Beckering 0481 840708 of mail nellekebeckering3@gmail.com.

 

Forte Fit start dit najaar met een aantal nieuwe activiteiten, waaronder; Je Levensverhaal schrijven, Sociaal Acteren, Filosoferen en de Cursus Scrapalbums maken.

Hieronder vindt u alvast enige informatie en contactadressen. WEES ER OP TIJD BIJ!

Je levensverhaal schrijven.

Veel senioren voelen de behoefte om in woord en beeld iets van hun levensverhaal door te geven. Een stevige klus, die een stuk aangenamer wordt als je dit samen en onder vakkundige begeleiding kunt doen. 

In samenwerking met de Bibliotheek Elst start Forte Fit in september met een groep van zes deelnemers en twee begeleiders, die eens per maand bij elkaar komen om samen te werken aan het schrijven van hun persoonlijke verhaal. Ieder leven is immers uniek en de moeite waard om verteld te worden.

U kunt hierover meer lezen op de pagina Je Levensverhaal Schrijven of mailen met Jan Zwier: jj.zwier1@gmail.com

Sociaal Acteren

In oktober start een nieuwe activiteit, waarbij u kunt experimenteren met het aanleren van toneelvaardigheden aan de hand van alledaagse situaties. Wilt u hier al wat meer over weten, neem dan contact op met Theo van Bladel, e-mail: bladelth@gmail.com

Cursus Scrapalbums maken.

Ook van deze activiteit is nog veel onbekend. Wel weten we dat de start in oktober zal zijn en dat de lessen in totaal ongeveer €60,- gaan kosten.

 

In deze cursus leert u met behulp van sjablonen, knippen en plakken mooie fotoboeken te maken. Deze keer dus eens een keer niet digitaal!

 

Wilt u nu al iets meer weten, neem dan contact op met de werkgroep Cultuur, e-mail: cultuur.fortefit@fortewelzijn.nl

55+CREATIEF

Vindt u het leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn? Dan is dit misschien wat voor u. 

 

Elke vrijdagmiddag komt er in Heteren een groep mensen bij elkaar in de Liefkenshoek. Onder begeleiding van een docent maken ze de mooiste dingen. Ze gebruiken verschillende materialen en werkvormen, bijvoorbeeld schilderen, boetseren, zijde beschilderen en met fietsbanden werken. Dit alles gebeurt in een gezellige sfeer.

Er is plaats voor nieuwe deelnemers.

Lees hierover meer op de pagina Senioren Creatief. Hier ziet u ook hoe u zich kunt aanmelden.