NIEUWS

BETUWSE LECTUURAVOND

Forte Fit heeft het dit jaar aangedurfd om een aantal podiumactiviteiten te organiseren. Na achtereenvolgens een avond over Oud-Elst (Frits Hoogveld), Betuwse natuurfotografie (Koos Dansen) en het Betuws luisterlied (Dick van Altena) wordt direct na de vakanties, op woensdag 5 september, het programma vervolgd met een Betuwse lectuuravond. Op het voorlopige programma staan de namen van Christa van Kleef en Wes Leurs vermeld. Zij nemen u, aan de hand van hun boek, mee in de tijd.  De verbinding tussen beide onderwerpen zal gezocht worden in een aantal speciaal gemaakte HAIGA's.

 

Christa van Kleef, geboren in 1959, heeft in 2009 de vijftigjarige leeftijd bereikt. Hieruit kwam haar initiatief voort om de mooie herinneringen aan haar jeugdjaren op school in een boek vast te leggen: ‘Fieftuch’. Het boek bevat naast haar eigen verhaal ook foto’s en persoonlijke verhalen van de reünisten van drie lokale scholen (openbaar, katholiek en christelijk). Op haar eigen wijze zal ze u verhalen vertellen uit en aan de hand van haar boek.

 

Velen kennen Wes Leurs van zijn Toon Hermans liedjes. Maar weet u ook dat hij een boekje geschreven heeft
(‘Wie zei je ok us wèr?’) over bij- en scheldnamen in Elst? Al vanaf 2012 verzorgt Wes lezingen over dit fenomeen. Voordat iedereen van Napoleon een achternaam moest hebben, was het hebben van een bijnaam pure noodzaak. Wes zal u hier meer over vertellen en het is bijna zeker dat u een aantal van die namen (nog) kent.

 

Lijkt het u wat? Meldt u dan aan!

 

Praktische informatie:

 

Wanneer is het?

Datum: 5 september 2018

Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 

Waar is het?

Locatie: Vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Europaplein 1 , 6662 DD Elst

 

Wat kost het?

Prijs: € 5 incl. kop koffie in de pauze

 

Aanmelden bij:

Naam: Wil Teunissen, mobiel: 06- 307 644 52, e-mail: wilteunissen1956@gmail.com

Naam: Jan Zwier, mobiel: 06 – 800 95 122, e-mail: jan.zwier@chello.nl 

 

Website: www.fortefit.nl 

 

SEIZOEN 2018-2019 VOLOP IN VOORBEREIDING!

Nu de meeste activiteiten ten einde lopen, zijn de werkgroepen al weer druk bezig met de organisatie van het komende seizoen. Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje bij de activiteiten van uw keuze, dan is het goed om de vooraankondigingen op deze site in de gaten te houden. Tussen nu en half augustus zal er iedere maand wel weer iets nieuws te melden zijn. Van de activiteiten Hersenyoga en Schrijfkring zijn bijvoorbeeld nu al de planningen bekend. En van enkele doorlopende activiteiten is al bekend dat er enkele vrije plaatsen beschikbaar komen. Kijk daarvoor eens bij Yoga en Seniorengym.

 

LAATST UITGEGEVEN NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief nummer 4 is medio juni verschenen. De volgende nieuwsbrief (nummer 5) staat gepland voor medio augustus.