Logisch denken

  

Hoe logisch is iemands logica?

 

Wat veel mensen niet weten, is dat er onderscheid is tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Bij het maken van sommen bijvoorbeeld gebruikt u voornamelijk de linkerhersenhelft en bij het maken van muziek de rechterhersenhelft. Tijdens een drietal Forte Fit bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de verschillen tussen ‘links’ en ‘rechts’.

Onderwerpen die daarbij onder andere aan de orde komen, zijn:
* het verschil tussen de linker- en rechterhersenhelft
* de objectieve waarheid en de subjectieve werkelijkheid
* belang van goede communicatie
* associaties verruimen de wereld …
* … maar aannames beperken die
* (voorkom) de valkuilen in de taal
* begrijp de (on)logica in de ICT

Iedere avond is gevuld met een aaneenschakeling van kleine onderwerpen met een (in)directe link naar ‘ons’ onderwerp. Deze bestaan uit stukjes theorie afgewisseld met oefenopgaven, illustraties en filmpjes. Ondersteund met een hand-out van iedere avond, met daarin naast de behandelde onderwerpen ook een aantal leerzame opdrachten voor thuis. Alles met het doel om bewustzijn en begrip te creëren rondom het thema ‘Logica’.


Denk niet ‘dat doe ik even’. Het betreffen hier drie intensieve bijeenkomsten, waarbij ook in de tussentijd tijd aan het geheel besteed dient te worden. Maar u krijgt er ook iets voor terug. Denk er aan dat u …
* kritischer de krant leest
* eerder onzinnig taalgebruik doorziet
* cryptogrammen beter gaat begrijpen
* snapt dat de objectieve werkelijkheid niet bestaat

 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met jj.zwier1@gmail.com of maak gebruik van onderstaand contactformulier voor het stellen van uw vragen.

CONTACTFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.