Sociaal Acteren

Sociaal acteren.

 

Joost van den Vondel, de grote dichter, zei het al: “De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.” (Daar zijn inderdaad ook wel wat andere versies van.) Het klopt dat wij in het dagelijkse leven regelmatig toneel spelen. “Hoe vind je mijn nieuwe kapsel?” “Oh... eeeh... heel apart!” Vaak is niet de inhoud van wat gezegd wordt belangrijk, het gaat vooral om de intonatie waarop het is gezegd. Naast de intonatie is de lichaamstaal een belangrijke factor. Hoe kijkt iemand je aan? Hoe zit die er bij? Timing is ook een belangrijke factor.

 

We gaan experimenteren met toneelvaardigheden. Niet om te schitteren in een rol voor een groep mensen, gewoon onder elkaar. Naast het plezier, leer je over lichaamstaal, intonatie, dictie en timing. Daarmee worden je sociale vaardigheden verbeterd die in de dagelijkse praktijk kunnen worden toegepast. We spelen situaties na zoals ze in het dagelijks leven voorkomen. Dit kan in de vorm van een opdracht of een scene die wordt ingebracht. Samenspelen is onze drijfveer, kijken kan vanzelfsprekend ook.

 

De lessen worden gegeven door Anja van den Bosch en Theo van Bladel. Zij hebben een grote toneelervaring en zijn als rollenspelacteur actief geweest.

 

Kosten: € 7,- per maand.

Tijd: We komen één keer per maand bij elkaar, op dinsdagavond.

Plaats: Sporthal en cultureel centrum de Kruisakkers, De Kruisakkers 5, 6662 DV Elst

 

 

Zin in? Stuur een mailtje naar: cultuur.fortefit@fortewelzijn.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

CONTACTFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.